Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı Kutlu Olsun

Türkiye Cumhuriyeti'nin Yüzüncü Yılı Kutlu Olsun

24.10.2023 153

100. YIL ANISINA

       Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'da başlattığı bağımsızlık mücadelemiz 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanı ile taçlandırılmıştır. Sene 2023, Cumhuriyetimizin 100. yıldönümüne ulaşmış olmanın haklı gururunu tüm ülke olarak yaşıyoruz.

      Şanlı tarihimizin önemini tüm dünyaya duyurulması olarak adlandırabileceğimiz Cumhuriyet , karşılaştığı tüm zorluklara rağmen esareti kabul etmeyen aziz Türk milletinin hak ettiği yönetim şekline kavuşmasıdır..

     29 Ekim, "Ya istiklâl, ya ölüm!" sözünde anlamını bulan var olma mücadelesinin düşman işgaline karşı Anadolu'nun her köşesinde yükselen istiklal ve istikbal ruhunun Çanakkale'de başlayan tüm zorluklara, yoksulluklara rağmen, Birinci Dünya Savaşı boyunca sönmeyen, asla pes etmeyen bir milletin yeniden diriliş imzasının sadece Türk tarihi değil dünya tarihi sayfasına atıldığı gündür. Aziz milletimizin büyük bir inanç ve kararlılıkla gösterdiği mücadele; en zor koşullarda bile umudun hiçbir zaman yitirilmemesi gerektiğini bizlere öğretmiştir. Atamızın mirasına, şehitlerimizin kanıyla sulanmış bu mukaddes topraklara bir daha düşman eli değmemesi için, huzur, barış ve kardeşlik ortamında yaşayabilmek için, var olmaya devam edebilmek için Cumhuriyet hepimizin göz nuru gibi sakınması ve koruması gereken en kutsal hazinedir. 

     Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyoruz.

      100. yıl yolunda Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.


 Erdal ÖZIŞIK

  Zübeyde İşeri Ortaokulu Müdürü